Drui­ven in ka­ra­mel met roomyog­hurt

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 290 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(38)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
4 38

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Druiven wassen, van tros nemen en droogdeppen met keukenpapier. Sinaasappel uitpersen. In steelpan 1 dl water met sinaasappelsap, suiker en kardemom al roerend aan de kook brengen. Ca. 4 minuten inkoken tot licht stroperige saus. Schenkstroop erdoor roeren en hete siroop door druiven scheppen. Minstens 1 uur laten intrekken.
  2. Yoghurt en zure room met garde luchtig door elkaar kloppen. Druiven in siroop over 4 hoge glazen verdelen, 1 eetlepel bewaren. Roomyoghurt erop scheppen. Garneren met rest van druiven in siroop.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 290 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 11 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.