Ge­gra­ti­neer­de drui­ven

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
4 6

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenpapier
  • kleine lage ovenschaaltjes

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Sinaasappel goed schoonboenen, schil raspen. Druiven van takjes plukken, wassen en met keukenpapier droogdeppen. Druiven over vier schaaltjes verdelen.
  2. Ovengrill voorverwarmen. Slagroom met sinaasappelrasp, vanillesuiker en 1 eetlepel suiker stijf kloppen. Slagroom op druiven scheppen. Rest van suiker over slagroom strooien. Gerecht vlak onder grill in ca. 3 minuten gratineren. Schaaltjes op tafel zetten. Sinaasappellikeur in pannetje zachtjes verwarmen. Sinaasappellikeur aan tafel aansteken en brandend over gegratineerde druiven schenken (flamberen).
video

Flam­be­ren

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 255 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 11 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.