Toad in the ho­le

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 410 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(284)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels hoofdgerecht 4 personen
4 284

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 20 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe het bakmeel in een kom. Breek de eieren erboven. Schenk de melk er al kloppend met een garde bij tot je een glad beslag hebt. Voeg de tijm en peper en zout naar smaak toe. Verhit de olie in een koekenpan en bak de worstjes in 3 min. rondom bruin.
  2. Vet de ovenschaal in. Neem de worstjes uit de pan en leg in de ovenschaal. Zet de schaal 5 min. in de oven. Neem de schaal eruit en schenk het beslag erover. Zet weer in de oven en bak in 25 min. gaar.
  3. Snijd ondertussen de ui in ringen en bak de uiringen in het achtergebleven vet 15 min. op laag vuur. Roer er het water door en laat nog 2 min. inkoken. Breng op smaak met peper en zout. Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Kook in 8 min. beetgaar in water met zout. Serveer deze Britse winterse ovenschotel met de uienjus en bonen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 410 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Toad in the hole

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Toad in the ho­le

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 50 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • 150 ml halfvolle melk

Doe het bakmeel in een kom. Breek de eieren erboven. Schenk de melk er al kloppend met een garde bij tot een glad beslag.

3
3
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 3 el olijfolie
  • 300 g runderchipolataworstjes

Voeg de tijm en peper en zout naar smaak toe. Verhit de olie in een koekenpan en bak de worstjes in 3 min. rondom bruin.

4
4
  • 2 el olijfolie

Vet de ovenschaal in. Neem de worstjes uit de pan en leg in de ovenschaal. Zet de schaal ca. 5 min. in de oven.

5
5

Neem de schaal eruit en schenk het beslag erover. Zet weer in de oven en bak in ca. 25 min. gaar.

6
6
  • 3 uien

Snijd ondertussen de ui in ringen en bak de uiringen in het achtergebleven vet 15 min. op laag vuur.

7
7
  • 150 ml kraanwater

Roer er het water door en laat nog 2 min. inkoken. Breng op smaak met peper en zout.

8
8
  • 500 g sperziebonen

Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Kook in 8 min. beetgaar in water met zout.

9
9

Serveer deze Britse winterse ovenschotel met de uienjus en bonen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.