Ge­hakt­bal­le­tjes in to­ma­ten­saus

Gehaktballetjes met de mediterrane smaak van oregano; heerlijk bij pasta.

(102)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Gehaktballetjes met de mediterrane smaak van oregano; heerlijk bij pasta. 4 personen
3 102

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de korstjes van het brood en leg het brood in een diep bord. Schenk de melk erover en laat 2 min. weken. Knijp uit en zet apart. Doe het gehakt in een kom, breek het ei erboven en kneed door elkaar. Snipper de uien, zet apart. Meng het brood, de helft van de ui, oregano, nootmuskaat, het zout en peper erdoor en kneed het gehakt door.
  2. Verdeel het gehakt in 2 porties per persoon en vorm er met vochtige handen mooi ronde ballen van. Doe het paneermeel in een diep bord en rol de gehaktballen erdoor totdat ze helemaal bedekt zijn.
  3. Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de gehaktballen 4 min. op hoog vuur rondom bruin. Draai het vuur lager, voeg de rest van de ui toe en bak 2 min. mee. Schenk de tomatensaus erbij en breng aan de kook. Zet het vuur laag, leg de deksel op de pan en stoof de ballen in 15 min. gaar.

serveertip:

Lekker met spaghetti en vers basilicum.

video

Ge­hakt­bal­le­tjes in to­ma­ten­saus ma­ken

Kookles interactief - 00:44 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 1.495 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Gehaktballetjes in tomatensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­hakt­bal­le­tjes in to­ma­ten­saus

1
1
  • 1 sneetje witbrood
  • 50 ml melk

Snijd de korstjes van het brood en leg het brood in een diep bord. Schenk de melk erover en laat 2 min. weken. Knijp uit en zet apart.

2
2
  • 400 g half-om-halfgehakt
  • 1 ei
  • 2 uien

Doe het gehakt in een kom, breek het ei erboven en kneed door elkaar. Snipper de uien, zet apart.

3
3
  • 1 tl oregano
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 1 tl zout

Meng het brood, de helft van de ui, oregano, nootmuskaat, het zout en peper erdoor en kneed het gehakt door.

4
4

Verdeel het gehakt in 2 porties per persoon en vorm er met vochtige handen mooi ronde ballen van.

5
5
  • 4 el paneermeel

Doe het paneermeel in een diep bord en rol de gehaktballen erdoor totdat ze helemaal bedekt zijn.

6
6
  • 2 el olie

Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de gehaktballen 4 min. op hoog vuur rondom bruin.

7
7

Draai het vuur lager, voeg de rest van de ui toe en bak 2 min. mee.

8
8
  • 720 ml passata di pomodoro

Schenk de tomatensaus erbij en breng aan de kook. Zet het vuur laag, leg de deksel op de pan en stoof de ballen in 15 min. gaar.

serveertip:

Lekker met spaghetti en vers basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.