Groen­te­qui­che met kaas

Hartige taart met heerlijk groene vulling van sperziebonen, doperwten of snijbonen. Handig voor restjes groenten in de koelkast!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 435 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 45 min. oventijd
(204)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Hartige taart met heerlijk groene vulling van sperziebonen, doperwten of snijbonen. Handig voor restjes groenten in de koelkast! 4 personen
3 204

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm (Ø 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de ingevette quichevorm met het ontdooide bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem.
  2. Ontdooi eventuele bevroren groenten in een vergiet onder koud stromend water. Laat uitlekken. Verdeel de groente over de bodem.
  3. Klop de eieren los met de melk. Voeg de kaas en peper en zout toe. Schenk het mengsel over de groenten.
  4. Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Klop ondertussen de mayonaise en mosterd los met water en peper. Schep door de sla.

bereidingstip:

Je kunt de quiche één dag van tevoren bereiden. Serveer koud of verwarm afgedekt met aluminiumfolie in ca. 20 min. in de oven op 200 °C.

video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 685 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Groentequiche met kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­te­qui­che met kaas

1
1
  • 5 plakjes bladerdeeg

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.

2
2
  • 2 g boter om in te vetten

Vet de quichevorm in en bekleed met bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem.

Bakvormen bekleden

Instructievideo

02:06 min.

3
3
  • 350 g groente

Ontdooi eventuele bevroren groenten in een vergiet onder koud stromend water. Laat uitlekken. Verdeel de groente over de bodem.

4
4
  • 3 eieren
  • 100 ml halfvolle melk
  • 100 ml geraspte kaas

Klop de eieren los met de melk. Voeg de kaas en peper en zout toe.

5
5

Schenk het mengsel over de groenten.

6
6

Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar.

7
7
  • ½ el mayonaise
  • 1 tl mosterd
  • 1 el kraanwater
  • 300 g gemengde sla

Klop ondertussen de mayonaise en mosterd los met water en peper. Schep door de sla.

8
8

Serveer de quiche met de sla.

bereidingstip:

Je kunt de quiche één dag van tevoren bereiden. Serveer koud of verwarm afgedekt met aluminiumfolie in ca. 20 min. in de oven op 200 °C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.