Oven­scho­tel van rijst en to­ma­ten

Het fijne aan een schotel? Je hoeft amper iets voor te bereiden, de oven doet al het werk.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 610 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 15 min. oventijd
(209)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Het fijne aan een schotel? Je hoeft amper iets voor te bereiden, de oven doet al het werk. 4 personen
3 209

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui. Verhit in een koekenpan 1 el olie en fruit de ui 3 minuten. Snijd de courgette in blokjes. Schep bij de ui en roerbak 2 min.
  2. Giet de rijst af en schep de groente door de rijst. Klop de eieren los met de geraspte kaas en zout en peper naar smaak en schep dit door de rijst.
  3. Vet de ovenschaal in. Schep het rijstmengsel in de ovenschaal. Halveer de tomaten, lepel het vocht eruit en bestrooi ze met zout en peper. Duw ze met de bolle kant naar boven in de rijst, tot de bovenkant gelijk is aan de rijst. Verkruimel het brood. Bestrooi de schotel met het broodkruim en sprenkel de rest van de olie erover.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 36-37

Ovenschotel van rijst en tomaten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­scho­tel van rijst en to­ma­ten

1
1
  • 300 g witte rijst
  • 1 ui
  • 1 el olijfolie
  • 1 courgette

Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui. Verhit in een koekenpan de olie en fruit de ui 3 minuten. Snijd de courgette in blokjes. Schep bij de ui en roerbak 2 min.

2
2
  • 2 eieren
  • 150 g jong belegen kaas 50+

Giet de rijst af en schep de groente door de rijst. Klop de eieren los met de geraspte kaas en zout en peper naar smaak en schep dit door de rijst.

3
3
  • 4 trostomaten

Vet de ovenschaal in. Schep het rijstmengsel in de ovenschaal. Halveer de tomaten, lepel het vocht eruit en bestrooi ze met zout en peper. Duw ze met de bolle kant naar boven in de rijst, tot de bovenkant gelijk is aan de rijst.

4
4
  • 1 sneetje brood
  • 3 el olijfolie

Verkruimel het brood. Bestrooi de schotel met het broodkruim en sprenkel de rest van de olie erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.