Spi­na­zie-yog­hurt­taart

Hartige taart met yoghurt? Ja! Lekker fris en romig met de spinazie en nog slank ook.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 465 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 45 min. oventijd
(130)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
turks hoofdgerecht Hartige taart met yoghurt? Ja! Lekker fris en romig met de spinazie en nog slank ook. 4 personen
3 130

Ingrediënten

Lekker erbij
Keukenspullen
  • rechthoekige ovenschaal/lasagneschaal
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Leg de ontdooide spinazie in een zeef en druk zo veel mogelijk vocht eruit. Snijd de ui in partjes. Verwarm de olijfolie in een kleine koekenpan en fruit de uiparten zachtjes 4 min. Laat ze afkoelen. Verwarm de oven voor op 175 °C. Leg een stuk passend bakpapier op de bodem van de vorm.
  2. Klop in een kom de eieren los. Spatel het meel, de yoghurt, spinazie, gestoofde uien, rozijnen, peper en zout erdoor. Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad.
  3. Zet de vorm op het rooster iets onder het midden in de oven en bak de taart in ca. 45 min. gaar en goudbruin. Serveer de taart lauwwarm in punten.
video

Ui frui­ten

Instructievideo - 00:31 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 405 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: OvenOpen

Spinazie-yoghurttaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zie-yog­hurt­taart

1
1
  • 450 g spinazie
  • 3 rode uien

Leg de ontdooide spinazie in een zeef en druk zo veel mogelijk vocht eruit. Snijd de ui in partjes.

2
2
  • 1 el olijfolie

Verwarm de olijfolie in een kleine koekenpan en fruit de uiparten zachtjes 4 min. Laat ze afkoelen.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

3
3

Verwarm de oven voor op 175 °C.

4
4

Leg een stuk passend bakpapier op de bodem van de vorm.

5
5
  • 5 eieren

Klop in een kom de eieren los.

6
6
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 500 ml Turkse yoghurt
  • 50 g rozijnen

Spatel het meel, de yoghurt, spinazie, gestoofde uien, rozijnen, peper en zout erdoor.

7
7

Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad.

8
8

Zet de vorm op het rooster iets onder het midden in de oven en bak de taart in ca. 45 min. gaar en goudbruin.

9
9

Serveer de taart lauwwarm in punten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.