Spi­na­zie-stamp­pot

Op een winterse dag is niets lekkerder dan Hollandse stamppot. Kerrie en seroendeng maken deze stamp extra kruidig.

(452)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Op een winterse dag is niets lekkerder dan Hollandse stamppot. Kerrie en seroendeng maken deze stamp extra kruidig. 4 personen
3 452

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Kook de eieren in 8 min. hard. Pel en halveer.
  2. Snijd de ui in halve ringen. Verhit ondertussen de helft van de olie in een koekenpan en fruit de ui en het kerriepoeder 4 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Schenk het overtollige vocht uit de pan.
  3. Giet de aardappelen af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen en rest van de olie tot puree. Schep de spinazie erdoor en breng op smaak met peper en zout. Serveer met de eieren. Bestrooi met de seroendeng.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 115 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Spinazie-stamppot

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zie-stamp­pot

1
1
  • 1.2 kg vastkokende aardappelen

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar.

2
2
  • 4 eieren

Kook de eieren in 8 min. hard. Pel en halveer.

3
3
  • 1 rode ui

Snijd de ui in halve ringen.

4
4
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl kerriepoeder

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en fruit de ui en het kerriepoeder 4 min.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

5
5
  • 600 g spinazie

Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Schenk het overtollige vocht uit de pan.

6
6
  • 2 el olijfolie

Giet de aardappelen af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen en de olie tot puree.

7
7

Schep de spinazie erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Voeg wat kookvocht toe als de puree niet smeuïg genoeg is.

8
8
  • 2 el seroendeng

Serveer met de eieren. Bestrooi met de seroendeng.

Seroendeng maken

Instructievideo

00:47 min.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.