Stamp­pot met blad­groen­te

(98)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 98

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar.
  2. Verhit ondertussen 2 el olie in een ruime koekenpan en bak de knoflook 1 min. Voeg een hand spinazie toe, roerbak tot deze is geslonken en voeg dan een volgende hand toe. Ga door tot alle spinazie geslonken is.
  3. Giet de aardappelen af. Voeg de rest van de olie toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Voeg de spinazie met vocht toe, samen met de ui, andijvie, rucola en kaas. Meng alle ingrediënten door elkaar. Lekker met runderchipolata's (worstjes).

Tip:

Met de rest van de andijvie kunt u een broodschotel andijvie-ham-kaas maken. Kijk voor het recept op ah.nl/recepten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 29 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.