Spi­na­zie met ont­bijt­spek en ei

Lusten ze geen spinazie? Gebakken met ui en spek lepelen ze het zó naar binnen.

(72)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Lusten ze geen spinazie? Gebakken met ui en spek lepelen ze het zó naar binnen. 4 personen
3 72

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in vieren en kook ze in ca. 15 min. gaar. Kook de eieren 7 min., pel ze en snijd ze in vieren. Bak in een koekenpan de plakjes ontbijtspek uit in ca. 2 min. Neem ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  2. Snijd de ui in partjes en de paprika in stukjes. Schenk de olie in de koekenpan met bakvet en fruit de uien en de paprika 5 min. Voeg de helft van de spinazie toe en laat al omscheppend ontdooien. Voeg de rest van de spinazie toe en laat ook al omscheppend ontdooien. Verwarm de spinazie nog 3 min., blijf roeren. Houd 4 plakjes ontbijtspek achter als garnering, verkruimel de rest grof en voeg het toe aan de spinazie.
  3. Giet de aardappelen af en voeg de kookroom toe. Verwarm de room op laag vuur 1 min. Stamp de aardappelen en de kookroom tot puree met de pureestamper. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Garneer de spinazie met de eieren en plakjes ontbijtspek en serveer met de puree.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 28-29

Spinazie met ontbijtspek en ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zie met ont­bijt­spek en ei

1
1
  • 1 kg aardappel
  • 4 eieren
  • 200 g gerookt ontbijtspek

Schil de aardappelen, snijd ze in vieren en kook ze in ca. 15 min. gaar. Kook de eieren 7 min., pel ze en snijd ze in vieren. Bak in een koekenpan de plakjes ontbijtspek uit in ca. 2 min. Neem ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

2
2
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 2 el olie
  • 375 g spinazie

Snijd de ui in partjes en de paprika in stukjes. Schenk de olie in de koekenpan met bakvet en fruit de uien en de paprika 5 min. Voeg de spinazie toe en laat al omscheppend ontdooien.

3
3
  • 375 g spinazie

Voeg de rest van de spinazie toe en laat ook al omscheppend ontdooien. Verwarm de spinazie nog 3 min., blijf roeren. Houd 4 plakjes ontbijtspek achter als garnering, verkruimel de rest grof en voeg het toe aan de spinazie.

4
4
  • 125 ml kookroom

Giet de aardappelen af en voeg de kookroom toe. Verwarm de room op laag vuur 1 min. Stamp de aardappelen en de kookroom tot puree met de pureestamper. Breng op smaak met peper en zout.

5
5

Garneer de spinazie met de eieren en plakjes ontbijtspek en serveer met de puree.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.