Ker­rie­zuur­kool-stamp­pot

Met een knapperige bite van walnoten.

(119)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Met een knapperige bite van walnoten. 4 personen
3 119

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Verhit ondertussen de helft van de boter in een koekenpan en bak de braadworsten in 15 min. gaar. Keer regelmatig. Snipper de ui. Verhit de rest van de boter in een hapjespan en fruit de ui en het kerriepoeder 2 min.
  2. Voeg de zuurkool toe en smoor met de deksel op de pan in 10 min. beetgaar. Hak de walnoten grof en schep erdoor. Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen en het kookvocht (25 ml per persoon) met de pureestamper tot een puree. Schep de kerriezuurkool en peper erdoor. Serveer met de braadworsten.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 745 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 1.215 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Kerriezuurkool-stamppot

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ker­rie­zuur­kool-stamp­pot

1
1
  • 1.2 kg kruimige aardappelen

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar.

2
2
  • 25 g ongezouten roomboter
  • 4 braadworsten

Verhit ondertussen de boter in een koekenpan en bak de braadworsten in 15 min. gaar. Keer regelmatig.

3
3
  • 2 uien
  • 25 g ongezouten roomboter
  • 1 el kerriepoeder

Snipper de ui. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui en het kerriepoeder 2 min.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

4
4
  • 500 g zuurkool
  • 60 g walnoten

Voeg de zuurkool toe en smoor met de deksel op de pan in 10 min. beetgaar. Hak de walnoten grof en schep erdoor.

5
5

Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op.

6
6

Stamp de aardappelen en het kookvocht (25 ml per persoon) met de pureestamper tot een puree.

7
7

Schep de kerriezuurkool en peper erdoor. Serveer met de braadworsten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.