Ita­li­aan­se stamp­pot met au­ber­gi­ne

De rookworst is vervangen door Catalaanse worstjes en de puree is met tomaat.

(161)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht De rookworst is vervangen door Catalaanse worstjes en de puree is met tomaat. 4 personen
3 161

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de aubergines in blokjes van ca. 1 cm. Snijd de ui in halve ringen en de mozzarella in blokjes.
  2. Bestrooi de aubergine royaal met zout en laat het vocht er in een zeef in ca. 15 min. uitlekken. Schil ondertussen de aardappelen en kook ze in water met wat zout in ca. 20 min. gaar.
  3. Verhit ondertussen 1/3 van de olie in een koekenpan en bak de worstjes in ca. 10 min. bruin en gaar. Neem ze uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Dep de aubergine droog. Voeg 1/3 van de olie toe aan het bakvet van de worstjes en bak de aubergine in dezelfde koekenpan in ca. 10 min. gaar.
  4. Verhit ondertussen de rest van de olie in een ruime pan en bak de ui ca. 5 min. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 min. mee. Voeg de aardappelen toe en stamp met de pureestamper tot puree. Schep de aubergine en de mozzarella erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de stamppot met de worstjes.
video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 810 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Italiaanse stamppot met aubergine

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ita­li­aan­se stamp­pot met au­ber­gi­ne

1
1
  • 2 aubergines
  • 2 uien
  • 125 g mozzarella

Snijd de aubergines in blokjes van ca. 1 cm. Snijd de ui in halve ringen en de mozzarella in blokjes.

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

2
2

Bestrooi de aubergine royaal met zout en laat het vocht er in een zeef in ca. 15 min. uitlekken.

3
3
  • 1 kg vastkokende aardappelen

Schil ondertussen de aardappelen en kook ze in water met wat zout in ca. 20 min. gaar.

4
4
  • 2 el olijfolie
  • 350 g Toscaanse worstjes

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de worstjes in ca. 10 min. bruin en gaar. Neem ze uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.

Tip: Voor het warm houden kan ook een deksel worden gebruikt.

5
5
  • 2 el olijfolie

Dep de aubergine droog. Voeg de olie toe aan het bakvet van de worstjes en bak de aubergine in dezelfde koekenpan in ca. 10 min. gaar.

6
6
  • 2 el olijfolie
  • 140 g tomatenpuree

Verhit ondertussen de olie in een ruime pan en bak de ui ca. 5 min. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 min. mee.

7
7

Voeg de aardappelen toe en stamp met de pureestamper tot puree. Schep de aubergine en de mozzarella erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Pureren

Instructievideo

00:51 min.

8
8

Serveer de stamppot met de worstjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.