Ci­troen-aman­del­ca­ke

  • nagerecht
  • 10 personen
  • 440 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 50 min. wachten
(193)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 10 personen
3 193

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine, springvorm doorsnede ca. 22 cm

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Maal 200 g amandelschaafsel in de keukenmachine zo fijn mogelijk. Rooster de rest van het schaafsel 3 min. in een koekenpan zonder boter of olie. Laat afkoelen op een bord. Rasp de gele schil van de citroenen en pers de vruchten uit.
  2. Klop de boter en suiker met een mixer in een kom tot de suiker is opgelost. Klop de eieren er 1 voor 1 door. Meng de gemalen amandel, het griesmeel en bakpoeder in een kom en voeg al kloppend in delen toe aan het beslag. Roer het citroenrasp erdoor. Schep in de ingevette springvorm. Bak in het midden van de oven in ca. 50 min. gaar.
  3. Verhit het citroensap met 5 el suiker. Laat op laag vuur 8 min. inkoken. Bestrooi de cake met het geroosterde amandelschaafsel. Schenk de siroop erover. Laat afkoelen, verwijder de vorm. Lekker met lemon curd (potje 320 g).

Tip:

U kunt de cake 3 dagen van tevoren bereiden.

video

Bak­vor­men be­kle­den

Instructievideo - 02:06 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 30 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.