Cran­ber­ry­taart

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 340 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 u. 50 min. wachten
(99)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 8 personen
3 99

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aluminiumfolie, deegroller, springvorm (doorsnede 26 cm), vershoudfolie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zeef de bloem, de bruine basterdsuiker en een mespunt zout boven een kom. Voeg de boter toe. Kneed met koele handen tot kruimels. Splits 1 ei en voeg de dooier toe aan het mengsel. Bewaar het eiwit. Kneed tot een soepel deeg. Voeg eventueel wat ijskoud water toe. Vorm er een bal van, dek af met vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een diameter van ca. 30 cm. Bekleed hiermee de ingevette vorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Zet 30 min. in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bedek de taartbodem met aluminiumfolie en strooi de bonen of linzen erop. Bak 10 min. in de oven. Verwijder de bonen en de folie en bak nog 5 min. Zet de oven nu op 170 °C. Splits de laatste 2 eieren en klop de 3 eiwitten met de witte basterdsuiker stijf. Spatel er voorzichtig 45 g amandelschaafsel en de cranberry's door. Schep het mengsel op de bodem en bestrooi met de rest van het amandelschaafsel. Bak in 35 min. goudbruin. Bestrooi eventueel met poedersuiker.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 340 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 14 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.