Saf­fraan-ho­ning-aman­del­ca­ke

(44)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels nagerecht 15 stuks
3 44

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vierkant stuk bakpapier van ca. 34 cm
  • paperclips

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Saffraan in 1 eetlepel kokend water weken. Intussen oven voorverwarmen op 150 °C of gasovenstand 2. Amandelen in droge koekenpan bruin roosteren en op bord laten afkoelen. Schil van limoen onder koud stromend water schoonboenen en dun raspen. Van bakpapier randen ca. 3 cm terugvouwen, tot vierkant bakje van ca. 22 cm vouwen. Hoeken met paperclips vastzetten.
  2. In kom boter met suiker en roomkaas (met handmixer) in ca. 5 minuten tot zacht mengsel kloppen. Eieren één voor één erdoor kloppen. Saffraan, limoenrasp en 3 eetlepels honing erdoor roeren. Bloem en bakpoeder zeven en met ca. 2 eetlepels tegelijk luchtig door beslag scheppen. Helft van geroosterde amandelen erdoor scheppen. Beslag in cakevorm schenken, bovenkant gladstrijken.
  3. Cake in midden van oven in ca. 1 uur gaar en lichtbruin bakken. Warme cake met rest van honing bestrijken, rest van amandelen erover strooien. Cake laten afkoelen. Bakpapier van cake los trekken en cake in reepjes gesneden serveren.

Tip:

De limoenschil kan worden vervangen door 1 zakje vanillesuiker. Voeg deze gelijk met de suiker toe.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 180 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 8 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.