Si­naas­ap­pel­taart met cho­co­la­de­gla­zuur

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 505 kcal voedingswaarden
    • 2 u. 10 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(54)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht 8 personen
3 54

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • springvorm doorsnede ca. 22 cm
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 150 °C of gasovenstand 2. Vorm invetten en bodem met bakpapier bekleden. In keukenmachine amandelen fijnmalen. Gemalen amandelen in droge koekenpan al omscheppend lichtbruin roosteren. Op bord laten afkoelen. Sinaasappel wassen, schil raspen en sinaasappel uitpersen. In keukenmachine cake verkruimelen. Boven 2 beslagkommen eieren splitsen. In een kom eiwitten met zout stijf kloppen. Helft van suiker toevoegen en tot iets taaie glanzende massa kloppen. In andere kom eidooiers met rest van suiker tot lichtgeel mengsel kloppen, 75 ml sinaasappelsap (rest wordt niet gebruikt) en rasp erdoor roeren. Bloem boven eierdooiermengsel zeven. Cakekruimels en amandelgruis toevoegen en alles door elkaar scheppen. Mengsel aan eiwitten toevoegen en luchtig door elkaar spatelen. Beslag in vorm schenken en taart in midden van oven in ca. 60 minuten gaar bakken. Taart in uitgeschakelde oven ca. 20 minuten laten afkoelen. Taart uit oven nemen en in vorm verder laten afkoelen. Taart uit vorm nemen en bakpapier eraf trekken. Chocolade met mes fijn hakken en in kom doen. In pannetje slagroom aan de kook brengen. Slagroom bij chocolade in kom schenken en chocolade al roerend laten oplossen. Mengsel in koelkast ca. 1 uur tot vladikte laten afkoelen. Taart overlangs in twee lagen snijden. Onderste laag met marmelade bestrijken, bovenste helft erop zetten. Chocolademengsel over taart verdelen en in koelkast ca. 1 uur verder laten opstijven.

Tip:

Variatie met roomvulling en marmelade-amandelglazuur: Voor de vulling: Vervang de marmelade door 125 ml slagroom stijf te kloppen met 1 theelepel suiker. Schep hier de geraspte schil van 1 sinaasappel door. Voor het glazuur: Verwarm 1/2 pot marmelade en roer deze glad. Bestrijk hiermee de taart en strooi hier 2 eetlepels geroosterd amandelschaafsel over (houd deze achter bij het bereiden van de cake), in plaats van het chocoladeglazuur.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.