Tar­te à l'oran­ge

  • nagerecht
  • 6 personen
  • 590 kcal voedingswaarden
    • 1 u. 35 min. bereiden
    • 3 uur wachten
(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans nagerecht 6 personen
3 24

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lage taartvorm (ca. 24 cm doorsnede)
  • bakpapier
  • blindbakvulling of gedroogde peulvruchten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. In kom bloem, 75 g suiker, 100 g boter, zout en ca. 1 eetlepel ijskoud water tot deeg kneden. Deeg ca. 15 minuten in koelkast laten rusten. Intussen 2 sinaasappels goed schoonboenen onder koud stromend water en schil eraf raspen. 5 Sinaasappels uitpersen en sap in pan schenken. Sinaasappelrasp en rest van suiker toevoegen en aan de kook brengen. Al roerend suiker oplossen en sap ca. 20 minuten laten inkoken. Intussen rest van sinaasappels dik schillen tot op vruchtvlees en met scherp mesje partjes tussen vliesjes uitsnijden. Vorm invetten. Werkblad bestuiven met bloem en deeg uitrollen tot ronde lap van ca. 3 cm groter dan vorm. Vorm met deeg bekleden. Bakpapier op deeg leggen en blindbakvulling erop scheppen. In midden van oven bodem ca. 10 minuten bakken. Bakpapier met blindbakvulling verwijderen. Van ingekookt sap 1 1/2 dl in kom schenken, rest van boter toevoegen en laten smelten. Iets laten afkoelen en eieren erdoor kloppen. Mengsel in vorm schenken. Taart in midden van oven in ca. 30 minuten gaar bakken. Sinaasappelpartjes door rest van ingekookt sap scheppen. Taart in ca. 3 uur goed laten afkoelen.
  2. Taart in 6 à 8 punten snijden en op borden zetten. Sinaasappelpartjes met siroop ernaast scheppen. Borden en taart bestrooien met poedersuiker.

Tip:

Blindbakvulling: Een blindbakvulling is bedoeld om deeg mooi in vorm te krijgen. Er zijn speciale blindbakvullingen verkrijgbaar, maar u kunt ook gedroogde peulvruchten gebruiken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.