Sa­cher­taart

  • nagerecht
  • 10 stuks
  • 635 kcal voedingswaarden
    • 1 u. 35 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(78)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 10 stuks
3 78

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (doorsnede ca. 24 cm)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Oven voorverwarmen op 175 ºC of gasovenstand 3. Vorm invetten. 150 G chocolade in stukken breken. In pan met dikke bodem boter, chocolade en 150 g poedersuiker op laag vuur laten smelten, regelmatig roeren. Pan van vuur nemen. Eieren splitsen. Eierdooiers een voor een door chocolademassa kloppen. In vetvrije kom eiwitten met mespunt zout en vanillesuiker met mixer stijf kloppen. Bloem en bakpoeder door chocolademassa roeren en geheel door eiwitten spatelen. Beslag in springvorm scheppen. Taart in midden van oven in ca. 50 minuten gaar bakken. Taart ca. 10 minuten laten afkoelen. Vorm verwijderen. Taart op rooster helemaal laten afkoelen.
  2. Met broodmes taart horizontaal in 3 plakken snijden. Snijvlakken met abrikozenjam bestrijken en weer op elkaar zetten. Rest van chocolade in stukken breken. In steelpan op laag vuur 5 eetlepels slagroom met chocolade al roerend laten smelten. Rest van poedersuiker erboven zeven en erdoor mengen. Taart rondom en bovenop met gesmolten chocolade bestrijken. Glazuur hard laten worden. In kom rest van slagroom met suiker stijfkloppen. Taart in punten snijden en garneren met toef slagroom.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.