Cho­co­la­de­bom­be

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 565 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 3 uur wachten
(98)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 8 personen
4 98

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • glazen ovenvaste schaal inhoud ca. 1 1/2 liter

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Helft van chocolade au bain marie smelten. Bitter- koekjes fijnmalen in keukenmachine. Boter met suiker romig mixen. Eieren één voor één erdoor mixen. Bakmeel, zout en bitterkoekjes erdoor mixen. Gesmolten chocolade erdoor mengen. Vorm invetten, met bloem bestrooien en beslag erin scheppen. Taart in ca. 1 1/2 uur gaar bakken (met houten prikker controleren of taart gaar is). Taart laten afkoelen. Au bain marie: Vul een pan met water en hang er een kleiner pannetje in. Breng het water aan de kook en doe de chocolade in stukjes gebroken in het kleinere pannetje. Smelt de chocolade al roerend met een houten pollepel.
  2. Taart overlangs in 6 lagen snijden. Onderste laag bestrijken met roomkaas, volgende laag met jam, herhalen tot taart is afgedekt met laatste laag.In pannetje chocolade in room laten smelten en tot egaal mengsel roeren. Mengsel over taart gieten en met mes hele taart met chocolade bedekken. Chocolade laten stollen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.