Ad­vo­caat­muf­fins

  • nagerecht
  • 12 stuks
  • 205 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(68)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 12 stuks
3 68

Ingrediënten

Keukenspullen
  • muffinvorm met 12 holtes, ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 200 °C. (In magnetron) boter zachtjes laten smelten. In schaal bakmeel mengen met suiker, bakpoeder en mespunt zout. In andere kom eieren loskloppen met melk. Gesmolten boter en 150 ml advocaat luchtig erdoor kloppen. Eimengsel met vork of houten lepel snel door bakmeel roeren (paar klontjes is niet erg). Beslag in ingevette holtes van muffinvorm scheppen. Rest van advocaat op beslag in holtes scheppen. Vorm op rooster in midden van oven schuiven en muffins in 25-30 min. goudbruin en gaar bakken. In vorm 5 min. laten afkoelen. Muffins uit vorm nemen en op taartrooster verder laten afkoelen.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 205 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 5 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.