En­gel­se ca­ke

  • nagerecht
  • 6 personen
  • 440 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 u. 20 min. wachten
(80)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels nagerecht 6 personen
3 80

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm doorsnede ca. 20 cm

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop de boter en basterdsuiker in ca. 4 min. luchtig. Voeg, al kloppend, beetje bij beetje de eieren toe. Gaat het mengsel schiften, voeg dan iets bloem toe. Rasp de oranje schil van 1 sinaasappel en pers de vrucht uit.
  2. Zeef het bakpoeder met de bloem en doe bij het botermengsel. Spatel met het rasp luchtig door het beslag. Schep het beslag in de met boter ingevette vorm en zet 20 min. in het midden van de oven. Laat 1 uur afkoelen.
  3. Halveer de cake horizontaal. Rasp de oranje schil van de tweede sinaasappel. Klop de slagroom met de poedersuiker stijf. Roer het rasp en 3 el sap erdoor. Verdeel de helft van de slagroom over de cakebodem. Bedek met de andere cakehelft. Bestrijk met de resterende slagroom. Schil met een scherp mes het wit van de sinaasappel. Snijd de vrucht in dunne plakken en verdeel over de slagroom.

Tip:

U kunt de cake 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in een luchtdichte trommel. Volg op de dag zelf de bereiding vanaf de cake halveren.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 27 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.