Sa­la­de met biet en cho­ri­zo

Deze maaltijd met pittige chorizo en de aardse smaak van gekookte biet staat in een kwartier op tafel.

(188)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan lunch Deze maaltijd met pittige chorizo en de aardse smaak van gekookte biet staat in een kwartier op tafel. 4 personen
3 188

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de bieten in parten en besprenkel met de helft van de azijn. Snijd de chorizo in schuine plakken. Verhit de grillpan en gril de worst 3 min. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Klop een vinaigrette van de rest van de azijn, olie en mosterd. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Laat de kikkererwten uitlekken. Schep de bieten om met de spinazie, kikkererwten en chorizo. Verkruimel de kaas erover. Besprenkel met de vinaigrette.

bereidingstip:

Laat de geitenkaas tot gebruik in de koelkast staan: dan kun je hem makkelijker verkruimelen.

video

Vi­nai­gret­te ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 1.410 mg
  • vezels 15 g
Tags
Ook te zien in

Salade met biet en chorizo

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de met biet en cho­ri­zo

1
1
  • 500 g gekookte bieten
  • 2 el rodewijnazijn

Snijd de bieten in parten en besprenkel met de azijn.

2
2
  • 250 g chorizo (worst)

Snijd de chorizo in schuine plakken. Verhit de grillpan en gril de worst 3 min. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.

3
3
  • 2 el rodewijnazijn
  • 6 el extra vierge olijfolie
  • 1 tl fijne mosterd

Klop een vinaigrette van de rest van de azijn, olie en mosterd. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Vinaigrette maken

Instructievideo

00:34 min.

4
4
  • 620 g kikkererwten
  • 300 g gewassen spinazie

Laat de kikkererwten uitlekken. Schep de bieten om met de spinazie, kikkererwten en chorizo.

5
5
  • 125 g zachte geitenkaas

Verkruimel de kaas erover. Besprenkel met de vinaigrette.

bereidingstip:

Laat de geitenkaas tot gebruik in de koelkast staan: dan kun je hem makkelijker verkruimelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.