Pas­ta­sa­la­de met biet­jes

Bieten, walnoten en geitenkaas. Met deze smaakcombi heb je vanavond zeker blije eters aan tafel!

(162)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Bieten, walnoten en geitenkaas. Met deze smaakcombi heb je vanavond zeker blije eters aan tafel! 4 personen
3 162

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta in 10 min. beetgaar. Snijd ondertussen de bietjes in kleine blokjes (brunoise). Snijd de ui in ringen, en bleekselderij in stukjes. Hak de walnoten grof en rooster in een koekenpan zonder olie of boter ca. 3 min. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil en pers de vrucht uit.
  2. Klop een dressing van de olie, mosterd, honing, het citroenrasp en citroensap (per persoon een halve el). Breng op smaak met peper en zout. Schep de afgekoelde pasta om met de bietjes, noten, dressing, ui en bleekselderij. Meng de veldsla erdoor en verkruimel de kaas erover.
video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 805 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 48 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Pastasalade met bietjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta­sa­la­de met biet­jes

1
1
  • 300 g penne rigate
  • 500 g gekookte bieten

Kook de pasta in 10 min. beetgaar. Snijd ondertussen de bietjes in kleine blokjes (brunoise).

Bieten

Instructievideo

04:40 min.

2
2
  • 1 rode ui
  • 4 stengels bleekselderij

Snijd de ui in ringen, en de bleekselderij in stukjes.

3
3
  • 110 g ongezouten walnoten
  • 1 citroen

Hak de walnoten grof en rooster in een koekenpan zonder olie of boter ca. 3 min. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil en pers de vrucht uit.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

4
4
  • 6 el olijfolie extra vierge
  • 2 tl mosterd
  • 2 tl vloeibare honing

Klop een dressing van de olie, mosterd, honing, het citroenrasp en citroensap (per persoon een halve el). Breng op smaak met peper en zout.

5
5

Schep de afgekoelde pasta om met de bietjes, noten, dressing, ui en bleekselderij.

6
6
  • 75 g veldsla
  • 175 g geitenkaas naturel 55+

Meng de veldsla erdoor en verkruimel de kaas erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.