Sa­la­de met oven­ge­roos­ter­de to­ma­ten, sper­zie­bo­nen en se­sam­dres­sing

De sesampasta tahin wordt veel gebruikt in het Midden-Oosten en is een absolute smaakmaker.

  • lunch
  • 4 personen
  • 310 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan lunch De sesampasta tahin wordt veel gebruikt in het Midden-Oosten en is een absolute smaakmaker. 4 personen
3 15

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Halveer de tomaten. Leg ze met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met zout en de helft van de olijfolie. Rooster de tomaten 30 min. in het midden van de oven.
  2. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen, halveer ze en kook in 5 min. beetgaar. Giet af, doe in een vergiet en spoel onder koud stromend water (blancheren). Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit.
  3. Klop het sap samen met de rest van de olijfolie, tahin en sinaasappeljam tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Snijd de kipfilet in plakjes. Meng de spinazie, sperziebonen en kikkererwten op een platte schaal. Verdeel de kipfilet en tomaatjes erover. Besprenkel met de tahindressing.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

combinatietip:

Lekker met zwart sesamzaad.

video

Blan­che­ren

Instructievideo - 01:00 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 310 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 365 mg
  • vezels 8 g
Tags

Salade met ovengeroosterde tomaten, sperziebonen en sesamdressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de met oven­ge­roos­ter­de to­ma­ten, sper­zie­bo­nen en se­sam­dres­sing

1
1
  • 250 g cherrytomaten

Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Halveer de tomaten. Leg ze met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat.

2
2
  • 2½ el extra vierge olijfolie

Bestrooi met zout en de olijfolie. Rooster de tomaten 30 min. in het midden van de oven.

3
3
  • 200 g sperziebonen

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen, halveer ze en kook in 5 min. beetgaar.

4
4

Giet af, doe in een vergiet en spoel onder koud stromend water (blancheren).

Blancheren

Instructievideo

01:00 min.

5
5
  • 1 citroen

Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit.

6
6
  • 2½ el extra vierge olijfolie
  • 1 el tahin
  • 2 tl sinaasappeljam

Klop het sap samen met de olijfolie, tahin en sinaasappeljam tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.

7
7
  • 350 g kikkererwten
  • 250 g gerookte kipfilet

Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Snijd de kipfilet in plakjes.

8
8
  • 100 g spinazie

Meng de spinazie, sperziebonen en kikkererwten op een platte schaal. Verdeel de kipfilet en tomaatjes erover. Besprenkel met de tahindressing.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

combinatietip:

Lekker met zwart sesamzaad.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.