Bie­ten-spi­na­zie­sa­la­de

Spinazie kun je ook rauw als sla eten. De kruidige smaak gaat goed samen met de zoete biet.

(121)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht Spinazie kun je ook rauw als sla eten. De kruidige smaak gaat goed samen met de zoete biet. 4 personen
3 121

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de bietjes in dunne partjes. Klop in een schaal een vinaigrette van de azijn, de olie, de mosterd en de suiker. Breng op smaak met peper en zout. Schep de bietjes erdoor en laat de smaken 10 min. intrekken. Rooster ondertussen de pompoenpitten 4 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Verwijder de dikste steeltjes van de spinazie. Snijd de geitenkaas in kleine blokjes. Meng de spinazie, de geitenkaas en de pompoenpitten met de bietjes.

variatietip:

De salade is ook lekker met zachte geitenkaas of geitenkaas met honing. De rest van de spinazie smaakt lekker in de romige tomatensoep.

video

Vi­nai­gret­te ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 285 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Bieten-spinaziesalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bie­ten-spi­na­zie­sa­la­de

1
1
  • 500 g gekookte bieten
  • 3 el rodewijnazijn
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 2 tl grove mosterd
  • 1 tl suiker

Snijd de bietjes in dunne partjes. Klop in een schaal een vinaigrette van de azijn, de olie, de mosterd en de suiker. Breng op smaak met peper en zout.

2
2
  • 3 el pompoenpitten

Schep de bietjes erdoor en laat de smaken 10 min. intrekken. Rooster ondertussen de pompoenpitten 4 min. in een koekenpan zonder olie of boter.

3
3
  • 150 g spinazie
  • 100 g Hollandse geitenkaas

Verwijder de dikste steeltjes van de spinazie. Snijd de geitenkaas in kleine blokjes. Meng de spinazie, de geitenkaas en de pompoenpitten met de bietjes.

variatietip:

De salade is ook lekker met zachte geitenkaas of geitenkaas met honing. De rest van de spinazie smaakt lekker in de romige tomatensoep.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.