To­ma­ten-crè­me­soep

Deze tomatensoep krijgt een warme oranje gloed door de romige slagroom. Steekt leuk af tegen de felrode cherrytomaatjes.

(258)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Deze tomatensoep krijgt een warme oranje gloed door de romige slagroom. Steekt leuk af tegen de felrode cherrytomaatjes. 4 personen
3 258

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit 1/3 van de olie in een pan en fruit de ui en de helft van de knoflook 3 min. Voeg de tomatenblokjes en water toe. Laat de soep 20 min. op laag vuur koken.
  2. Pureer ondertussen de rest van de knoflook, de pijnboompitten en kaas in de keukenmachine tot pesto. Voeg de rest van de olie en het basilicum toe en pureer kort. Voeg de slagroom toe aan de soep en pureer kort met de staafmixer.
  3. Doe de tomaten erbij en verhit 5 min. tegen de kook aan. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over de borden of kommen. Schep de crème fraîche en pesto erop.

bewaartip:

Je kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Voeg vlak voor het serveren de tomaten, crème fraîche en pesto toe.

video

Pes­to ma­ken

Kookles - 04:35 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 345 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 140 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Tomaten-crèmesoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­ma­ten-crè­me­soep

1
1
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een pan en fruit de ui en de helft van de knoflook 3 min.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

3
3
  • 400 g tomatenblokjes
  • 200 ml kraanwater

Voeg de tomatenblokjes en water toe. Laat de soep 20 min. op laag vuur koken.

4
4
  • 1 el knoflook
  • 1 el pijnboompitten
  • 1 el Parmezaanse kaas

Pureer ondertussen de rest van de knoflook, de pijnboompitten en kaas in de keukenmachine tot pesto.

Pureren

Instructievideo

00:51 min.

5
5
  • 4 el olijfolie
  • 15 g basilicum

Voeg de rest van de olie en het basilicum toe en pureer kort.

6
6
  • 125 ml slagroom

Voeg de slagroom toe aan de soep en pureer kort met de staafmixer.

7
7
  • 250 g cherrytomaten

Doe de tomaten erbij en verhit 5 min. tegen de kook aan. Breng op smaak met peper en zout.

8
8
  • 4 tl crème fraîche

Verdeel over de borden of kommen. Schep de crème fraîche en pesto erop.

Pesto maken

Instructievideo

04:35 min.

bewaartip:

Je kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Voeg vlak voor het serveren de tomaten, crème fraîche en pesto toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.