To­ma­ten­crè­me­soep

Friszoet begin van een etentje. Met zelfgemaakte pesto en ‘ballen’ van cherrytomaat.

(261)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht Friszoet begin van een etentje. Met zelfgemaakte pesto en ‘ballen’ van cherrytomaat. 4 personen
3 261

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Verhit olie in een pan en fruit de ui en de helft van de knoflook 3 min. Voeg de tomatenblokjes en water toe. Laat de soep 20 min. op laag vuur koken.
  2. Pureer ondertussen de rest van de knoflook, de pijnboompitten en kaas in de keukenmachine tot een pesto. Voeg de rest van de olie en de blaadjes van het basilicum toe en pureer kort.
  3. Voeg de slagroom toe aan de soep en pureer kort met de staafmixer. Voeg tomaten toe en verhit 5 min. tegen de kook aan. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over borden of kommen en schep de pesto erop. Maal wat peper over de crème fraîche en serveer bij de soep.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 249 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Tomatencrèmesoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­ma­ten­crè­me­soep

1
1
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 2 el extra vierge olijfolie

Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Verhit de olie in een pan en fruit de ui en de helft van de knoflook 3 min.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 400 g tomatenblokjes
  • 200 ml kraanwater

Voeg de tomatenblokjes en het water toe. Laat de soep 20 min. op laag vuur koken.

3
3
  • 1 el pijnboompitten
  • 1 el geraspte Parmezaanse kaas

Pureer ondertussen de rest van de knoflook, de pijnboompitten en de kaas in de keukenmachine tot een pesto.

4
4
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 15 g basilicum

Voeg de olie en de blaadjes van het basilicum toe en pureer kort.

5
5
  • 125 ml slagroom
  • 250 g cherrytomaten

Voeg de slagroom toe aan de soep en pureer kort met de staafmixer. Voeg de tomaten toe en verhit 5 min. tegen de kook aan. Breng op smaak met peper en zout.

6
6
  • 4 tl crème fraîche

Verdeel de soep over borden of kommen en schep de pesto erop. Maal wat peper over de crème fraîche en serveer bij de soep.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.