Qui­che ca­pre­se

Romatomaten hebben stevig vruchtvlees en behouden hun vorm daarom goed in deze quiche caprese.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 780 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 55 min. oventijd
(845)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Romatomaten hebben stevig vruchtvlees en behouden hun vorm daarom goed in deze quiche caprese. 4 personen
3 845

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (∅ 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed de ingevette springvorm met het bladerdeeg.
  2. Snijd de basilicumblaadjes fijn, rasp de kaas en snijd de mozzarella in plakjes.
  3. Rooster de pijnboompitten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord. Verdeel de pijnboompitten en cherrytomaten over de quichebodem.
  4. Klop de eieren los met de crème fraîche. Schep het basilicum en de Parmezaanse kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het eimengsel en de mozzarella over de tomaten. Snijd de romatomaten in plakken en leg op de quiche.
  5. Bak in ca. 55 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als hij te donker wordt. Laat in 1 uur afkoelen. Bon appétit!
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 780 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 56 g
    waarvan verzadigd 30 g
  • natrium 675 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Quiche caprese

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Qui­che ca­pre­se

1

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2
  • 6 plakjes roomboterbladerdeeg

Bekleed de ingevette springvorm met het bladerdeeg.

3
  • 30 g basilicum
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 125 g mozzarella

Snijd de basilicumblaadjes fijn, rasp de kaas en snijd de mozzarella in plakjes.

4
  • 80 g pijnboompitten

Rooster de pijnboompitten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord.

5
  • 400 g cherrytomaten

Verdeel de pijnboompitten en cherrytomaten over de quichebodem.

6
  • 4 eieren
  • 125 g crème fraîche

Klop de eieren los met de crème fraîche. Schep het basilicum en de Parmezaanse kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout.

7

Verdeel het eimengsel en de mozzarella over de tomaten.

8
  • 4 romatomaten

Snijd de romatomaten in plakken en leg op de quiche.

9

Bak in ca. 55 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als hij te donker wordt. Laat in 1 uur afkoelen. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.