Rijk­ge­vul­de to­ma­ten­soep

De vulling van stukjes ciabatta en geroosterde pijnboompitten maakt deze maaltijdsoep extra stoer.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 675 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(461)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht De vulling van stukjes ciabatta en geroosterde pijnboompitten maakt deze maaltijdsoep extra stoer. 4 personen
3 461

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

  1. Was de preien en snijd ze in halve ringen.
  2. Verhit de olie in een soeppan, pers de knoflook boven de pan en bak 1 min. Voeg de prei toe en bak op laag vuur 10 min. tot de prei begint te kleuren. Voeg de tomaten en de bouillon toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 20 min koken. Pureer vervolgens met de staafmixer.
  3. Voeg het brood in stukjes toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat de soep in 20 min afkoelen tot lauwwarm. Roer na het afkoelen met een garde, zodat het brood beter wordt opgenomen.
  4. Verdeel de soep over de kommen en bestrooi met de kaas, pijnboompitten en de basilicum.
video

Prei was­sen

Instructievideo - 00:29 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.475 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Rijkgevulde tomatensoep

terug naar recept

Rijk­ge­vul­de to­ma­ten­soep

1
1
  • 2 preien

Was en snijd de preien in halve ringen.

Prei wassen

Instructievideo

00:29 min.

2
2
  • 100 ml olijfolie
  • 2 tenen knoflook

Verhit de olie in een soeppan, pers de knoflook boven de pan en bak 1 min.

3
3

Voeg de prei toe en bak op laag vuur 10 min. tot de prei begint te kleuren.

4
4
  • 800 g gepelde tomaten
  • 600 ml groentebouillon (van tablet)

Voeg de tomaten en de bouillon toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 20 min. koken. Pureer vervolgens met de staafmixer.

Pureren

Instructievideo

00:51 min.

5
5
  • 1 ciabatta

Voeg het brood in stukjes toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat de soep in 20 min. afkoelen tot lauwwarm.

6
6

Roer na het afkoelen met een garde, zodat het brood beter wordt opgenomen.

7
7
  • 15 g basilicum
  • 125 g Parmezaanse kaas
  • 3 el pijnboompitten

Snijd de basilicum in grof. Verdeel de soep over de kommen en bestrooi met de kaas, pijnboompitten en de basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.