Rijk­ge­vul­de to­ma­ten­soep

De vulling van stukjes ciabatta en geroosterde pijnboompitten maakt deze maaltijdsoep extra stoer.

(534)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht De vulling van stukjes ciabatta en geroosterde pijnboompitten maakt deze maaltijdsoep extra stoer. 4 personen
3 534

Ingrediënten

4 personen
Testversie

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept geschreven is. Bereiding, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept geschreven is. Bereiding, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was de preien en snijd ze in halve ringen. Verhit de olie in een soeppan, pers de knoflook erboven en fruit 1 min. Voeg de prei toe en bak op laag vuur 10 min. tot de prei begint te kleuren. Voeg de tomaten, bouillontabletten en het water toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat ca. 20 min. koken.
  2. Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer. Scheur het brood in stukjes en voeg toe aan de soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de soep in 20 min. afkoelen tot lauwwarm. Roer na het afkoelen met een garde, zodat het brood beter wordt opgenomen.
  3. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 3 min. Bestrooi de soep met het basilicum en de pijnboompitten. Schaaf de kaas erboven.
video

Prei was­sen

Instructievideo - 00:29 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.305 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Rijkgevulde tomatensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept geschreven is. Bereiding, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijk­ge­vul­de to­ma­ten­soep

1
1
  • 2 preien

Was de preien en snijd in halve ringen.

Prei wassen

Instructievideo

00:29 min.

2
2
  • 100 ml olijfolie
  • 2 tenen knoflook

Verhit de olie in een soeppan, pers de knoflook erboven en fruit 1 min.

3
3

Voeg de prei toe aan de knoflook en bak op laag vuur 10 min. tot de prei begint te kleuren.

4
4
  • 800 g gepelde tomaten
  • 2 tabletten groentebouillon (van tablet)
  • 800 ml kraanwater

Voeg de tomaten, bouillontabletten en het water toe aan de prei en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat ca. 20 min. koken.

5
5
  • 1 ciabatta

Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer. Scheur het brood in stukjes en voeg toe aan de soep.

6
6

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de soep in 20 min. afkoelen tot lauwwarm.

7
7

Roer na het afkoelen met een garde, zodat het brood beter wordt opgenomen.

8
8
  • 3 el pijnboompitten

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 3 min.

9
9
  • 15 g basilicum
  • 125 g Parmezaanse kaas

Bestrooi de soep met het basilicum en de pijnboompitten. Schaaf de kaas erboven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.