Bruschet­ta cher­ry­to­maat en Par­me­zaan

Oven aan en binnen 20 minuten serveren: Italiaans broodje met knoflook, cherrytomaten, rozemarijn en Parmezaanse kaas.

(98)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht Oven aan en binnen 20 minuten serveren: Italiaans broodje met knoflook, cherrytomaten, rozemarijn en Parmezaanse kaas. 10 personen
2 98

Ingrediënten

10 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kapjes van de ciabatta, die worden niet gebruikt. Snijd het brood in 10 schuine sneetjes. Besprenkel de bovenkant met de helft van de olie. Rooster het brood 8 min. op een rooster in de oven. Wrijf de gegrilde broodjes licht in met de knoflook en leg ze op een schaal.
  2. Halveer de cherrytomaten. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de tomaten en de rozemarijn 3 min. Schep voorzichtig om. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het mengsel over de bruchetta en schaaf de kaas erover. Serveer direct.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 130 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 195 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Bruschetta cherrytomaat en Parmezaan

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bruschet­ta cher­ry­to­maat en Par­me­zaan

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 ciabatta

Snijd de kapjes van de ciabatta, die worden niet gebruikt. Snijd het brood in 10 schuine sneetjes.

3
3
  • 2 el olijfolie

Besprenkel de bovenkant met de olie. Rooster het brood 8 min. op een rooster in de oven.

4
4
  • ½ teen knoflook

Wrijf de gegrilde broodjes licht in met de knoflook en leg ze op een schaal.

5
5
  • 300 g cherrytomaten

Halveer de cherrytomaten.

6
6
  • 2 el olijfolie
  • ½ tl gedroogde rozemarijn

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de tomaten en rozemarijn 3 min. Schep voorzichtig om. Breng op smaak met peper en zout.

7
7
  • 50 g Parmezaanse kaas

Verdeel het mengsel over de bruchetta en schaaf de kaas erover. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.