Run­der­rol­la­de

De zelfgemaakte kruidenolie en gepofte knoflook máken deze rollade.

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 380 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 10 min. wachten
    • 1 u. 35 min. oventijd
(170)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De zelfgemaakte kruidenolie en gepofte knoflook máken deze rollade. 6 personen
3 170

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)
  • keukenmachine
  • keukentouw

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bovenkant van de knoflookbol, zodat de tenen zichtbaar zijn. Zet de knoflook in de schaal en bestrijk met olie. Pof 20 min. Laat de knoflook afkoelen en duw de tenen knoflook eruit. Laat ondertussen de rollade op kamertemperatuur komen.
  2. Zet de oven op 140 °C. Verwijder het elastiek van de rollade en duw het vlees open. Bestrooi met peper en zout. Maal de blaadjes van de kruiden 1 min. in de keukenmachine met de olie.
  3. Bestrijk de binnenkant van het vlees met 2/3 van de kruidenolie. Verdeel de knoflook erover. Bind de rollade op met het touw en leg in de ovenschaal. Duw het vlees dicht, bestrijk met de resterende kruidenolie en omwikkel met spek. Bak in 75 min. rosé in de oven.
  4. Laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.

bereidingstip:

U kunt de rollade 1 dag van tevoren bereiden. Bak hem nog niet. Bewaar afgedekt in de koelkast. Bak 75 min. in de oven op 140 °C.

bereidingstip:

*Tijdelijk in assortiment in december.

video

Rol­la­de bra­den

Kookles - 04:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 43 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 715 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Runderrollade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Run­der­rol­la­de

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 knoflook

Snijd de bovenkant van de knoflookbol, zodat de tenen zichtbaar zijn.

3
3
  • 1 el olijfolie

Zet de knoflook in de schaal en bestrijk met olie. Pof 20 min. Laat de knoflook afkoelen en duw de tenen knoflook eruit.

4
4
  • 1 kg runderrollade

Laat ondertussen de rollade op kamertemperatuur komen.

Rollade braden

Instructievideo

04:52 min.

5
5

Zet de oven op 140 °C.

6
6

Verwijder het elastiek van de rollade en duw het vlees open. Bestrooi met peper en zout.

7
7
  • 1 3 verse kruiden voor bij wild
  • 5 el olijfolie

Maal de blaadjes van de kruiden 1 min. in de keukenmachine met de olie.

8
8

Bestrijk de binnenkant van het vlees met 2/3 van de kruidenolie. Verdeel de knoflook erover.

9
9
  • 150 g gerookt ontbijtspek

Duw het vlees dicht, bestrijk met de resterende kruidenolie en omwikkel met spek.

10
10

Bind de rollade op met het touw en leg in de ovenschaal. Bak in 75 min. rosé in de oven.

11
11

Laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.

bereidingstip:

U kunt de rollade 1 dag van tevoren bereiden. Bak hem nog niet. Bewaar afgedekt in de koelkast. Bak 75 min. in de oven op 140 °C.

bereidingstip:

*Tijdelijk in assortiment in december.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.