Spi­na­zie-ome­let

Kickstart je dag met een stevig ontbijt. Deze omelet zit tjokvol spinazie. Popeye zou er jaloers op zijn!

(157)waardeer
italiaans hoofdgerecht Kickstart je dag met een stevig ontbijt. Deze omelet zit tjokvol spinazie. Popeye zou er jaloers op zijn! 4 personen
3 157

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie

Bereiden

  1. Snijd het spek in plakjes. Bak de plakjes in een koekenpan zonder olie of boter krokant. Neem het spek uit de pan en verkruimel het. Was de spinazie en laat uitlekken. Hak de spinazie grof. Klop de eieren los met peper en zout. Voeg de spinazie toe en pers de knoflook erboven. Haal de blaadjes van de takjes oregano. Meng de spekkruimels met de oreganoblaadjes en crème fraîche door de eieren.
  2. Verhit de olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag en schenk het eimengsel erin. Bak tot de bovenkant van de omelet droog is. Laat de omelet op de deksel glijden en laat hem met de onderkant naar boven terug in de pan glijden.

combinatietip:

Lekker met een tomatensalade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 340 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 500 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Italië

Spinazie-omelet

terug naar recept

Spi­na­zie-ome­let

1
1
  • 75 g gerookt ontbijtspek

Snijd het spek in plakjes. Bak de plakjes in een koekenpan zonder olie of boter krokant. Neem het spek uit de pan en verkruimel het.

2
2
  • 150 g bladspinazie
  • 6 scharreleieren
  • 3 tenen knoflook

Was de spinazie en laat uitlekken. Hak de spinazie grof. Klop de eieren los met peper en zout. Voeg de spinazie toe en pers de knoflook erboven.

3
3
  • 2 takjes oregano
  • 125 ml crème fraîche

Haal de blaadjes van de takjes oregano. Meng de spekkruimels met de oreganoblaadjes en crème fraîche door de eieren.

4
4
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag en schenk het eimengsel erin. Bak tot de bovenkant van de omelet droog is.

5
5

Laat de omelet op de deksel glijden en laat hem met de onderkant naar boven terug in de pan glijden.

combinatietip:

Lekker met een tomatensalade.

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.