Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer, daarom werkt deze site niet optimaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.

Spi­na­zie-ome­let

(130)waardeer
Een lekker italiaans recept. Het hoofdgerecht bevat de volgende ingrediënten: vlees, gerookt ontbijtspek, verse spinazie, (scharrel)eieren, zout en peper, knoflook, oregano, crème fraîche en olijfolie Italiaans hoofdgerecht 4 personen 320 kcal
3 130

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie

Bereiden

In droge koekenpan spekplakjes krokant bakken. Spek uit pan nemen en verkruimelen. Spinazie wassen, laten uitlekken en grof hakken. Eieren met zout en peper loskloppen. Spinazie toevoegen. Knoflook pellen en boven eieren uitpersen. Spekkruimels toevoegen, oreganoblaadjes van takjes nemen en met crème fraîche door eieren mengen. In grote koekenpan met anti-aanbaklaag olie verhitten. Eiermengsel erin schenken. Omelet op laag vuur bakken tot bovenkant droog is. Omelet op deksel laten glijden en met onderkant boven terug laten glijden in pan. Andere kant in ca. 5 minuten lichtbruin bakken. Serveren met tomatensalade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 320 kcal
  • Eiwit 15 g
  • Vet 28 g
  • Koolhydraten 2 g
Tags