Ta­gli­a­tel­le met spi­na­zie

Maak van deze vlugge pasta een weelderige traktatie door buffelmozzarella te gebruiken. Die is net iets romiger.

(243)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Maak van deze vlugge pasta een weelderige traktatie door buffelmozzarella te gebruiken. Die is net iets romiger. 4 personen
3 243

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit olie in een hapjespan. Snipper de ui en fruit samen met de knoflook 3 min. Bak de tomatenblokjes 8 min. zachtjes mee.
  2. Kook de pasta gaar. Meng de spinazie met de tomatensaus en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta over de borden en schep de saus erover. Halveer de bollen mozzarella en leg op de saus. Besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 345 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Tagliatelle met spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­gli­a­tel­le met spi­na­zie

1
1
  • 300 g tagliatelle

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 780 g tomatenblokjes met basilicum en oregano

Verhit olie in een hapjespan. Snipper de ui en fruit samen met de knoflook 3 min. Bak de tomatenblokjes 8 min. zachtjes mee.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 300 g bladspinazie

Meng de spinazie met de tomatensaus en breng op smaak met peper en zout.

4
4
  • 250 g mozzarella
  • 1 el olijfolie

Verdeel de pasta over de borden en schep de saus erover. Halveer de bollen mozzarella en leg op de saus. Besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.