Pi­la­v met ge­hakt, ro­zij­nen en spi­na­zie

Met de gesmoorde rijst, pijnboompitten en de zoete rozijnen, proef je al het goede van de Turkse keuken.

(584)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
turks hoofdgerecht Met de gesmoorde rijst, pijnboompitten en de zoete rozijnen, proef je al het goede van de Turkse keuken. 4 personen
3 584

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de bouillon. Snijd de knoflook fijn. Verhit 3 el olie in een hapjespan en bak het gehakt met de knoflook en oregano in 3 min. rul. Voeg de rozijnen en de pijnboompitten toe en bak 2 min. mee. Voeg de rijst toe en bak 1 min. mee. Schenk de bouillon erbij en kook de rijst op laag vuur met de deksel op de pan in 15 min. gaar.
  2. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Laat uitlekken. Schep de spinazie door de rijst. Breng op smaak met peper en zout.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 720 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 635 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Pilav met gehakt, rozijnen en spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pi­la­v met ge­hakt, ro­zij­nen en spi­na­zie

1
1
  • 500 ml groentebouillon

Verwarm de bouillon.

2
2
  • 1 teen knoflook

Snijd de knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 3 el olijfolie
  • 400 g rundergehakt
  • 2 el oregano

Verhit de olie in een hapjespan en bak het gehakt met de knoflook en oregano in 3 min. rul.

4
4
  • 4 el rozijnen
  • 2 el pijnboompitten

Voeg de rozijnen en de pijnboompitten toe en bak 2 min. mee.

5
5
  • 275 g meergranenrijst

Voeg de rijst toe en bak 1 min. mee. Schenk de bouillon erbij en kook de rijst op laag vuur met de deksel op de pan in 15 min. gaar.

6
6
  • 2 el olijfolie
  • 600 g bladspinazie

Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Laat uitlekken.

7
7

Schep de spinazie door de rijst. Breng op smaak met peper en zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.