Rol­la­de met spek

  • hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 300 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 45 min. wachten
(104)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 8 personen
3 104

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukentouw, ovenvaste braadpan of ovenschaal (20 x 25 cm)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Verwijder het netje van de rollade. Prik met de punt van een mes 12 inkepingen van ca. 2 cm diep, gelijkmatig verdeeld over het vlees. Vul de inkepingen met de knoflook. Ris de naaldjes van 2 takjes rozemarijn en stop deze ook in de inkepingen. Bestrijk het vlees dun met de olie en bestrooi met peper. Bedek het vlees rondom met het ontbijtspek (barderen) en bind vast met keukentouw. Steek de rest van de takjes rozemarijn ertussen.
  2. Leg het vlees in de braadpan of de ovenschaal en bak in de oven in ca. 45 min. gaar. Neem uit de oven, doe de deksel op de pan en laat 5 min. rusten. Verwijder het keukentouw en snijd het vlees in plakken.
video

Bar­de­ren

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 0 g
  • vet 17 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.