Schar­rel­kip met si­naas­ap­pel­vul­ling

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 685 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 u. 25 min. wachten
(145)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 145

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier, braadslede, keukentouw

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

voorbereiden Bestrijk de kip met 50 g boter. Bestrooi met peper. Leg hem met de borst naar boven in een met bakpapier beklede braadslee. Bedek de bovenkant met 1½ pakje ontbijtspek (barderen). Steek de helft van de takjes tijm tussen de kip en het spek, zodat de tijm goed aan de zijkant blijft zitten. Snijd de rest van het ontbijtspek fijn. Snijd de korsten van het brood en verkruimel het brood boven een kom. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Voeg het sinaasappelrasp, 2 el sap, het fijngesneden ontbijtspek, de knoflook, de rest van de boter en de olie toe en meng alle ingrediënten. Vul de holte tussen de poten van de kip met het mengsel en de rest van de tijm en bind de poten dicht met keukentouw. Bewaar de kip afgedekt in de koelkast als u deze niet meteen gaat braden. 2 afmaken. Laat de kip in ca. 30 min. op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bak de kip in ca. 75 min. in het midden van de oven gaar. Neem uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 5 min. rusten.

Tip:

U kunt stap 1 al één dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

video

Bar­de­ren

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 685 kcal
  • eiwit 47 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 52 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.