Run­der­rol­la­de met kro­kan­te korst

Cashewnoten en Italiaanse kaas vormen het knapperige laagje. Overgoten met lichtgebonden jus: toprecept.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 440 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(188)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Cashewnoten en Italiaanse kaas vormen het knapperige laagje. Overgoten met lichtgebonden jus: toprecept. 4 personen
3 188

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • braadslede

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verhit de boter in een braadpan en bak de rollade in 10 min. rondom bruin. Snijd de bosui in ringetjes en de peterselie grof. Rasp de kaas en hak de cashewnoten in de keukenmachine fijn. Voeg de kerriepoeder, peterselie, bosui en kaas toe en meng alles tot een fijn kruimelig geheel.
  2. Laat de rollade op keukenpapier uitlekken en iets afkoelen. Schenk het bakvet in de braadslede en leg de rollade erin. Splits het ei en bestrijk de bovenkant van de rollade met eiwit. De eidooier wordt niet gebruikt. Roer de rest van het eiwit door het kaas-notenmengsel. Verdeel het mengsel over de bovenkant van de rollade en druk het goed aan. Schuif de braadslede in het midden van de oven en laat de rollade in 20-30 min. gaar en goudbruin worden. Bedruip de rollade regelmatig met braadvet. Haal de rollade uit de oven en laat minstens 10 min. onder aluminiumfolie rusten.
  3. Schenk het braadvocht in een pan en voeg de vleesfond toe. Kook het geheel in tot een lichtgebonden jus. Snijd de rollade in niet te dunne plakken en serveer met de jus.

bereidingstip:

Hoe weet je of de rollade echt gaar is? Prik niet met een vork in het vlees, dan lopen alle sappen eruit. Druk met de bolle kant van een lepel op het vlees. Voelt het vlees stevig aan? Dan is het gaar. Rauw vlees voelt zacht en verend aan. Ook kun je een vleesthermometer gebruiken om te bepalen of het vlees gaar is. Steek de thermometer diagonaal in het dikste deel van de rollade en lees de temperatuur af. Een gare rollade heeft een binnentemperatuur van circa 75 ºC. Laat de thermometer in het vlees zitten, zodat de sappen er niet uitlopen.

video

Rol­la­de bra­den

Kookles - 04:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 385 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Runderrollade met krokante korst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Run­der­rol­la­de met kro­kan­te korst

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

Rollade braden

Instructievideo

04:52 min.

2
2
  • 50 g boter
  • 500 g runderrollade

Verhit de boter in een braadpan en bak de rollade in 10 min. rondom bruin.

3
3
  • 1 bosuitje
  • 30 g peterselie
  • 50 g Grana Padano
  • 100 g cashewnoten

Snijd de bosui in ringetjes en de peterselie grof. Rasp de kaas en hak de cashewnoten in de keukenmachine fijn.

4
4
  • ½ el kerriepoeder

Voeg de kerriepoeder, peterselie, bosui en kaas toe en meng alles tot een fijn kruimelig geheel.

5
5

Laat de rollade op keukenpapier uitlekken en iets afkoelen.

6
6
  • 1 ei

Schenk het bakvet in de braadslede en leg de rollade erin. Splits het ei en bestrijk de bovenkant van de rollade met eiwit. De eidooier wordt niet gebruikt.

7
7

Roer de rest van het eiwit door het kaas-notenmengsel. Verdeel het mengsel over de bovenkant van de rollade en druk het goed aan.

8
8

Schuif de braadslede in het midden van de oven en laat de rollade in 20-30 min. gaar en goudbruin worden.

9
9

Bedruip de rollade regelmatig met braadvet. Haal de rollade uit de oven en laat minstens 10 min. onder aluminiumfolie rusten.

10
10
  • 200 ml vleesfond

Schenk het braadvocht in een pan en voeg de vleesfond toe. Kook het geheel in tot een lichtgebonden jus.

11
11

Snijd de rollade in niet te dunne plakken en serveer met de jus.

bereidingstip:

Hoe weet je of de rollade echt gaar is? Prik niet met een vork in het vlees, dan lopen alle sappen eruit. Druk met de bolle kant van een lepel op het vlees. Voelt het vlees stevig aan? Dan is het gaar. Rauw vlees voelt zacht en verend aan. Ook kun je een vleesthermometer gebruiken om te bepalen of het vlees gaar is. Steek de thermometer diagonaal in het dikste deel van de rollade en lees de temperatuur af. Een gare rollade heeft een binnentemperatuur van circa 75 ºC. Laat de thermometer in het vlees zitten, zodat de sappen er niet uitlopen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.