Ita­li­aans ge­tin­te cour­get­te­soep

Met als pittige Italiaanse verrassing: gorgonzolakaas.

(307)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht Met als pittige Italiaanse verrassing: gorgonzolakaas. 4 personen
3 307

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en snijd de courgette in stukjes. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 4 min. Voeg de bloem toe en bak 2 min. mee. Voeg de courgette toe en roerbak nog 2 min.
  2. Voeg het water en het bouillonketeltje toe. Breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur koken met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper en zout. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Schenk de soep door een zeef in een pan.
  3. Duw met een lepel zo veel mogelijk soep door de zeef voor een fluwelige structuur. Verdeel over borden en verkruimel de kaas erover. Bestrooi eventueel met versgemalen zwarte peper. Bon appétit!
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 315 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 940 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Italiaans getinte courgettesoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ita­li­aans ge­tin­te cour­get­te­soep

1
  • 1 ui
  • 800 g courgette

Snipper de ui en snijd de courgette in stukjes.

2
  • 4 el olijfolie
  • 2 el bloem

Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 4 min. Voeg de bloem toe en bak 2 min. mee. Voeg de courgette toe en roerbak nog 2 min.

3
  • 400 ml kraanwater
  • 1 bouillonketeltje groenten

Voeg het water en het bouillonketeltje toe. Breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur koken met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper en zout.

4

Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Schenk de soep door een zeef in een pan.

5

Duw met een lepel zo veel mogelijk soep door de zeef voor een fluwelige structuur.

6
  • 100 g gorgonzola

Verdeel over de borden en verkruimel de kaas erover. Bestrooi eventueel met versgemalen zwarte peper. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.