To­ma­ten-cour­get­te­soep

Niets zo lekker als zelfgemaakte soep. Deze variant zit boordevol groenten.

(314)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Niets zo lekker als zelfgemaakte soep. Deze variant zit boordevol groenten. 4 personen
3 314

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ui in halve ringen. Verwarm de olie in een soeppan en bak de ui 3 min. Voeg de tomatenblokjes en een extra blik water per 2 blikken tomatenblokjes toe.
  2. Roer de tapenade erdoor en breng tegen de kook aan.
  3. Voeg het bouillontablet en de courgette (in blokjes) toe aan de soep en kook 4 min. tot de courgette beetgaar is. Roer vlak voor het serveren de bosui (in ringetjes) door de soep. Breng op smaak met peper en zout.

combinatietip:

Lekker met geroosterd brood met ricotta (verse kaas) en basilicum.

bewaartip:

Bewaar tomaten liefst buiten de koelkast, op een koele plaats. Zo behouden ze langer hun heerlijke smaak.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 165 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 820 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Tomaten-courgettesoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­ma­ten-cour­get­te­soep

1
1
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie

Snijd de ui in halve ringen. Verwarm de olie in een soeppan en bak de ui 3 min.

2
2
  • 800 g tomatenblokjes

Voeg de tomatenblokjes en een extra blik water per 2 blikken tomatenblokjes toe.

3
3
  • 4 el tapenade van zongedroogde tomaten

Roer de tapenade erdoor en breng tegen de kook aan.

4
4
  • 1 courgette

Snijd de courgette in blokjes.

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

5
5
  • 1 groentebouillontablet

Voeg het bouillontablet en de courgette toe aan de soep en kook 4 min. tot de courgette beetgaar is.

6
6
  • 3 bosuitjes

Snijd de bosui in ringetjes. Roer vlak voor het serveren door de soep. Breng op smaak met peper en zout.

7
7

Schep de soep in kommen.

combinatietip:

Lekker met geroosterd brood met ricotta (verse kaas) en basilicum.

bewaartip:

Bewaar tomaten liefst buiten de koelkast, op een koele plaats. Zo behouden ze langer hun heerlijke smaak.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.