Ita­li­aans draad­jes­vlees

Door het vlees eerst te marineren in wijn, wordt het nóg malser.

(346)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht Door het vlees eerst te marineren in wijn, wordt het nóg malser. 4 personen
3 346

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zorg dat de sucadelappen op kamertemperatuur zijn. Leg het vlees in een schaal en schenk de wijn erbij. Snijd ui in halve ringen en knoflook in dunne plakjes. Voeg rozemarijn, ui en 2/3 knoflook toe. Laat afgedekt 1 uur marineren op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 140 °C. Verhit olie in een braadpan en bak de spekreepjes in 10 min. uit.
  2. Snijd de bleekselderij in stukjes, en winterpeen in plakjes. Voeg de rest van de knoflook, bleekselderij en winterpeen toe aan de spekjes. Bak op laag vuur 10 min. Neem de groenten uit de pan.
  3. Neem het vlees uit de marinade en dep droog met keukenpapier. Bewaar de marinade. Verhit de olie in de braadpan en bak het vlees op middelhoog vuur in 3 min. rondom bruin. Voeg de marinade, groenten, tomatenpuree en water toe.
  4. Doe de deksel op de pan, zet in de oven en laat 5 uur stoven. Neem na 4 uur de deksel van de pan. Neem uit de oven en verwijder eventueel de rozemarijn.

bereidingstip:

U kunt dit draadjesvlees 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 15 min. in een braadpan op laag vuur.

video

Vlaams draad­jes­vlees ma­ken

Kookles - 06:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 780 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Italiaans draadjesvlees

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ita­li­aans draad­jes­vlees

1
1
  • 500 g sucadelappen
  • 300 ml rode wijn

Zorg dat de sucadelappen op kamertemperatuur zijn. Leg het vlees in een schaal en schenk de wijn erbij.

2
2
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook

Snijd ui in halve ringen en knoflook in dunne plakjes.

3
3
  • 2 takjes rozemarijn

Voeg rozemarijn, ui en 2/3 van de knoflook toe. Laat afgedekt 1 uur marineren op kamertemperatuur.

Marineren

Instructievideo

00:40 min.

4
4
  • 2 el olijfolie
  • 125 g magere spekreepjes

Verwarm de oven voor op 140 °C. Verhit olie in een braadpan en bak de spekreepjes in 10 min. uit.

5
5
  • 2 stengels bleekselderij
  • 250 g winterpeen

Snijd de bleekselderij in stukjes, en de winterpeen in plakjes.

6
6

Voeg de rest van de knoflook, de bleekselderij en winterpeen toe aan de spekjes. Bak op laag vuur 10 min. Neem de groenten uit de pan.

7
7

Neem het vlees uit de marinade en dep droog met keukenpapier. Bewaar de marinade.

8
8
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in de braadpan en bak het vlees op middelhoog vuur in 3 min. rondom bruin.

9
9
  • 70 g tomatenpuree
  • 100 ml kraanwater

Voeg de marinade, groenten, tomatenpuree en water toe.

10
10

Doe de deksel op de pan, zet in de oven en laat 5 uur stoven. Neem na 4 uur de deksel van de pan.

11
11

Neem uit de oven en verwijder eventueel de rozemarijn.

bereidingstip:

U kunt dit draadjesvlees 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 15 min. in een braadpan op laag vuur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.