Kip­pas­tei met Par­me­zaan­korst

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 745 kcal voedingswaarden
    • 2 uur bereiden
    • 40 min. wachten
(98)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 98

Ingrediënten

Keukenspullen
  • deegroller, keukenmachine, quichevorm doorsnede ca. 26 cm, ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe 200 g bloem, de kaas, 100 g boter en een mespunt zout in de keukenmachine en maal tot een kruimelig deeg. Doe het deeg in een kom, voeg 1 ei en 1 el melk toe en kneed met de hand tot een bal. Doe de deegbal in vershoudfolie en leg minimaal 30 min. in de koelkast.
  2. Verhit de rest van de boter. Bak de kip in 3 min. rondom goudbruin. Neem uit de pan.
  3. Snijd de prei in kleine stukjes. Bak 4 min. met de knoflook en oregano in het achtergebleven bakvet. Voeg de rest van de bloem toe en bak 2 min. mee. Schenk de melk erbij, verkruimel het bouillontablet erboven en roer tot een dikke ragout. Zet het vuur uit en voeg de kip toe. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestuif het werkblad met bloem. Rol 2/3 van het deeg met de deegroller uit tot een ronde lap van 2 mm dik. Bekleed de quichevorm ermee. Rol het overige deeg uit tot een lap zo groot als de vorm. Schep de ragout in de vorm en bedek met de lap. Snijd het overhangende deeg weg. Druk de rand aan. Splits het laatste ei, roer het eigeel los met 1 el melk en bestrijk de bovenkant van de pastei ermee. Bak 35-40 min. in het midden van de oven.
video

Ei­e­ren split­sen

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 745 kcal
  • eiwit 47 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 39 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.