Spi­na­zie met be­cha­mel­saus

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 455 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(47)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 47

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal ca. 20 x 20 cm

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui in 4 min. glazig. Fruit dan de knoflook 2 min. Voeg steeds wat spinazie toe tot alles geslonken is. Breng op smaak met peper en zout en laat afkoelen. Vocht niet afgieten.
  2. Smelt de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de bloem toe en roer tot een egale massa. Schenk geleidelijk de melk erbij. Blijf goed roeren. Breng de bechamelsaus aan de kook en laat 10 min. inkoken. Voeg zout en nootmuskaat naar smaak toe.
  3. Klop de eieren los, roer door de spinazie. Schep de spinazie in de ingevette ovenschaal. Schenk de saus erover. Bestrooi met kaas en zet 25 min. in het midden van de oven. Lekker met gegrilde kipfilet.
video

Be­cha­mel­saus ma­ken

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.