Griek­se prei­flan met wit­te kaas

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 460 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 35 min. wachten
(38)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
grieks hoofdgerecht 4 personen
3 38

Ingrediënten

Keukenspullen
  • rechthoekige ovenschaal (inhoud minstens 2 liter)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de preien tot de helft in en spoel het zand eruit. Snijd de preien in stukken die net iets korter zijn dan de ovenschaal. Kook de stukken prei in water met zout 8 minuten. Giet ze af in een zeef en spoel ze met koud water na. Laat de prei goed uitlekken.
  2. Klop in een maatbeker de eieren, room en oregano los en voeg naar smaak zout en peper toe. Verdeel de aardappelplakjes over de bodem van de ovenschaal en bestrooi ze met zout en peper. Leg de stukken prei op de aardappels. Strooi de kaas over de prei en schenk het roommengsel erover.
  3. Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en bak de flan in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Lekker met een salade met bietenblad.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: OvenOpen

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.