Huts­pot­crum­ble

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 340 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(40)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 40

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de uien uit het hutspotpakket zachtjes 2 minuten. Schep de wortel erdoor en voeg 4 eetlepels water, de aardappelschijfjes en de oregano toe. Leg de deksel op de pan en stoof de hutspot in ca. 10 min. gaar.
  2. Strooi intussen de kaas, bloem en naar smaak peper op een plank en leg de klontjes boter erop. Wrijf alles met de vingers tot fijne kruimels.
  3. Schep de hutspot in de schaal en strooi de kruimels erover. Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en bak de crumble in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Lekker met gekruide kalkoenfilet à la minute.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 340 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: OvenOpen

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.