Vis­la­sag­ne met prei

Rijkgevuld met kabeljauw, zalm en garnalen. En lekker veel, zodat je er met 6 mensen van kunt eten.

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 725 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 40 min. oventijd
(952)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Rijkgevuld met kabeljauw, zalm en garnalen. En lekker veel, zodat je er met 6 mensen van kunt eten. 6 personen
4 952

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (25 x 35 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Smelt boter in een pan. Voeg de bloem toe en laat al roerend 5 min. garen. Voeg de bouillon geleidelijk toe als de bloem begint te kleuren. Breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur koken. Roer regelmatig.
  2. Snijd de dille fijn, voeg toe aan de bechamelsaus en breng op smaak met peper en zout. Was de prei en snijd in halve ringen. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de prei 3 min. op laag vuur. Meng de mascarpone erdoor en voeg peper en zout toe.
  3. Schenk een dunne laag bechamelsaus in de ovenschaal en bedek met lasagnebladen en 1/3 van de prei.
  4. Bedek met lasagnebladen, ontdooide kabeljauwfilet, peper en zout en wat bechamelsaus. Bedek met lasagnebladen, 1/3 van de prei, de zalm en nog wat bechamelsaus. Bedek met lasagnebladen, de rest van de prei, de garnalen en de rest van de bechamelsaus. Bak 35-40 min. in de oven.

bewaartip:

Je kunt de lasagne 1 dag van tevoren bereiden, maar zet 'm nog niet in de oven: doe dat pas de dag zelf. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 725 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 1.355 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Vislasagne met prei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vis­la­sag­ne met prei

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 75 g boter

Smelt boter in een pan.

3
  • 75 g bloem

Voeg de bloem toe en laat al roerend 5 min. garen.

4
  • 1 liter visbouillon (van tablet)

Voeg de bouillon geleidelijk toe als de bloem begint te kleuren.

5

Breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur koken. Roer regelmatig.

6
  • 7½ g dille

Snijd de dille fijn, voeg toe aan de bechamelsaus en breng op smaak met peper en zout.

7
  • 4 preien

Was de prei en snijd in halve ringen.

8
  • 25 g boter

Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de prei 3 min. op laag vuur.

9
  • 250 g mascarpone

Meng de mascarpone erdoor en voeg peper en zout toe.

10
  • 375 g lasagne verdi

Schenk een dunne laag bechamelsaus in de ovenschaal en bedek met lasagnebladen en 1/3 van de prei.

11
  • 375 g kabeljauwfilet

Bedek met lasagnebladen, ontdooide kabeljauwfilet, peper en zout en wat bechamelsaus.

12
  • 100 g gerookte zalm

Bedek met lasagnebladen, 1/3 van de prei, de zalm en nog wat bechamelsaus.

13
  • 250 g roze garnalen

Bedek met lasagnebladen, de rest van de prei, de garnalen en de rest van de bechamelsaus. Bak ca. 35-40 min. in de oven.

14

Bon appétit!

bewaartip:

Je kunt de lasagne 1 dag van tevoren bereiden, maar zet 'm nog niet in de oven: doe dat pas de dag zelf. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.