Pas­ta met vis­saus

Chic pastagerecht met twee soorten vis , room en lekker veel kruiden.

(287)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Chic pastagerecht met twee soorten vis , room en lekker veel kruiden. 4 personen
4 287

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook in een pan met ruim kokend water en wat zout de fusilli in 10-12 min. gaar. Laat de boter in een pan met dikke bodem smelten. Roer de bloem erdoor en bak het mengsel 2-3 min. zachtjes zonder dat het gaat kleuren.
  2. Schenk al roerende 2/3 van de melk erbij en blijf roeren tot er een dikke gebonden saus ontstaat. Giet scheut voor scheut de rest van de melk erbij om de saus te verdunnen. Blijf roeren tot de saus mooi glad is.
  3. Pel de knoflook en snipper de ui. Verkruimel het bouillontablet boven de saus en pers de knoflook erboven uit. Roer de ui, kabeljauw en garnalen erdoor en verwarm de saus nog 10 min. zachtjes tot de kabeljauw gaar is en ui elkaar valt.
  4. Roer de slagroom erdoor en verwarm het geheel nog even goed door. Hak intussen de dille fijn. Roer de dille erdoor. Giet de pasta af en verdeel over diepe borden. Schep de vissaus erop. Lekker met broccoli.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Pasta met vissaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met vis­saus

1
1
  • 300 g fusilli
  • 25 g boter
  • 25 g bloem

Kook in een pan met ruim kokend water en wat zout de fusilli in 10-12 min. gaar. Laat de boter in een pan met dikke bodem smelten. Roer de bloem erdoor en bak het mengsel 2-3 min. zachtjes zonder dat het gaat kleuren.

2
2
  • 250 ml melk

Schenk al roerende 2/3 van de melk erbij en blijf roeren tot er een dikke gebonden saus ontstaat. Giet scheut voor scheut de rest van de melk erbij om de saus te verdunnen. Blijf roeren tot de saus mooi glad is.

3
3
  • 3 tenen knoflook
  • 1 kleine ui
  • 1 visbouillontablet
  • 300 g kabeljauwfilet
  • 125 g roze garnalen

Pel de knoflook en snipper de ui. Verkruimel het bouillontablet boven de saus en pers de knoflook erboven uit. Roer de ui, kabeljauw en garnalen erdoor en verwarm de saus nog 10 min. zachtjes tot de kabeljauw gaar is en ui elkaar valt.

4
4
  • 125 ml slagroom
  • 3 el dille

Roer de slagroom erdoor en verwarm het geheel nog even goed door. Hak intussen de dille fijn. Roer de dille erdoor. Giet de pasta af en verdeel over diepe borden. Schep de vissaus erop. Lekker met broccoli.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.