Ri­sot­to met krop­sla en gar­na­len

Bijzonder: verse kropsla door de warme risotto!

(63)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Bijzonder: verse kropsla door de warme risotto! 4 personen
3 63

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de boter in een pan. Snipper ondertussen de ui en voeg toe. Fruit 3 min. Snijd de knoflook fijn en fruit 2 min. mee. Doe de rijst erbij en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min.
  2. Scheur de slabladeren in stukken en voeg toe aan de risotto. Roer tot de sla net geslonken is en zet het vuur uit. Snijd de bieslook fijn en meng samen met de garnalen door de risotto. Breng op smaak met peper en eventueel zout en serveer direct.
video

Ri­sot­to ma­ken

Kookles - 04:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 410 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Risotto met kropsla en garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­sot­to met krop­sla en gar­na­len

1
1
  • 30 g boter
  • 2 uien

Verhit de boter in een pan. Snipper ondertussen de ui en voeg toe. Fruit 3 min.

2
2
  • 2 tenen knoflook

Snijd de knoflook fijn en fruit 2 min. mee.

3
3
  • 300 g risottorijst

Doe de rijst erbij en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn.

4
4
  • 1 liter hete kippenbouillon

Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min.

5
5
  • 1 kropsla

Scheur de slabladeren in stukken en voeg toe aan de risotto. Roer tot de sla net geslonken is en zet het vuur uit.

6
6
  • 25 g bieslook
  • 250 g roze garnalen

Snijd de bieslook fijn en meng samen met de garnalen door de risotto. Breng op smaak met peper en eventueel zout en serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.