Ri­sot­to met erw­ten

Heerlijk romige risotto met spek, erwtjes en het geheime recept: geduld!

(122)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Heerlijk romige risotto met spek, erwtjes en het geheime recept: geduld! 4 personen
3 122

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in blokjes. Verhit in een pan met dikke bodem ⅔ van de olie en bak de ui in 5 min. op heel laag vuur glazig. Schep de rijst door de ui en bak mee tot alle rijstkorrels glanzen. Roer de bouillon door de rijst en laat zachtjes koken. Roer regelmatig. Voeg telkens als de bouillon verdampt is een flinke scheut toe, tot de risotto na ca. 25 min. beetgaar en zeer smeuïg is. Houd een beetje bouillon apart.
  2. Verhit ondertussen in een braadpan de rest van de olie. Bak de bleekselderij, knoflook en spekreepjes 2 min. zachtjes. Verkruimel de chilipeper erboven, voeg de erwten en een beetje bouillon toe en stoof de groente 5-10 min. Schep de risotto en de boter door het groentemengsel en warm nog even door.
  3. Rasp de kaas grof. Verdeel de risotto over warme diepe borden en serveer direct. Strooi aan tafel de kaas erover.
video

Ri­sot­to ma­ken

Kookles - 04:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 76 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 2.100 mg
  • vezels 4 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Risotto met erwten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­sot­to met erw­ten

1
1
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 4 stengels bleekselderij

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in blokjes.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 2 el olijfolie

Verhit in een pan met dikke bodem de olie en bak de ui in 5 min. op heel laag vuur glazig.

3
3
  • 350 g risottorijst

Schep de rijst door de ui en bak mee tot alle rijstkorrels glanzen.

4
4
  • 250 ml kippenbouillon

Roer de bouillon door de rijst en laat zachtjes koken. Roer regelmatig.

5
5
  • 750 ml kippenbouillon

Voeg telkens als de bouillon verdampt is een flinke scheut toe, tot de risotto na ca. 25 min. beetgaar en zeer smeuïg is.

6
6

Houd een beetje bouillon apart.

7
7
  • 1 el olijfolie
  • 200 g spekreepjes

Verhit ondertussen in een braadpan de rest van de olie. Bak de bleekselderij, knoflook en spekreepjes 2 min. zachtjes.

8
8
  • 1 gedroogde chilipeper
  • 200 g doperwten

Verkruimel de chilipeper erboven, voeg de erwten en een beetje bouillon toe en stoof de groente 5-10 min.

9
9
  • 1 el roomboter

Schep de risotto en de boter door het groentemengsel en warm nog even door.

10
10
  • 50 g Grana Padano

Rasp de kaas grof. Verdeel de risotto over warme diepe borden en serveer direct. Strooi aan tafel de kaas erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.