Pom­poen­ri­sot­to

Wist je dat pompoen uit de oven het ook heel goed doet in een risotto? Dit is het bewijs!

(180)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Wist je dat pompoen uit de oven het ook heel goed doet in een risotto? Dit is het bewijs! 4 personen
3 180

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 ºC. Halveer de pompoen in de lengte. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant van de pompoen en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm. Verdeel het vruchtvlees over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 3/4 van de olie. Bestrooi met de kruiden en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bak ca. 20 min. in de oven.
  2. Verhit de rest van de olie en de boter in een pan met dikke bodem. Snipper de ui en fruit de ui 8 min. Voeg de rijst toe en roer tot alle korrels glanzen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe. Ga zo door tot de risotto gaar is. Dit duurt ca. 20 min. Voeg de pompoen en de helft van de kaas toe. Verdeel de risotto over de borden en bestrooi met de rest van de kaas.

combinatietip:

Lekker met gegrilde kipfilet.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 1.455 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Pompoenrisotto

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­poen­ri­sot­to

1
1

Verwarm de oven voor op 190 ºC.

2
2
  • 1 pompoen

Halveer de pompoen in de lengte. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant van de pompoen en snijd met een scherp mes de schil eraf.

3
3

Snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm. Verdeel het vruchtvlees over een met bakpapier beklede bakplaat.

4
4
  • 3 el olijfolie
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden

Besprenkel met de olie. Bestrooi met de kruiden en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bak ca. 20 min. in de oven.

5
5
  • 1 el olijfolie
  • 50 g boter
  • 1 grote ui
  • 300 g risottorijst

Verhit de olie en de boter in een pan met dikke bodem. Snipper de ui en fruit de ui 8 min. Voeg de rijst toe en roer tot alle korrels glanzen.

6
6
  • 1.2 liter kippenbouillon

Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe. Ga zo door tot de risotto gaar is. Dit duurt ca. 20 min.

7
7
  • 100 g Grana Padano

Voeg de pompoen en de helft van de kaas toe. Verdeel de risotto over de borden en bestrooi met de rest van de kaas.

combinatietip:

Lekker met gegrilde kipfilet.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.