Ri­sot­to met zoe­te ui en spek

All you need: deze romige Italiaanse klassieker met een zoute bite door de pancetta.

(187)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht All you need: deze romige Italiaanse klassieker met een zoute bite door de pancetta. 4 personen
3 187

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper 1 ui. Verhit de helft van de olie in een pan en fruit de gesnipperde ui 5 min. Snijd de andere uien in ringen. Houd de uienringen apart.
  2. Houd 4 plakjes pancetta apart en snijd de rest in stukjes. Voeg de stukjes toe aan de gefruite ui en bak 2 min. mee. Zet het vuur laag en voeg de risottorijst toe aan het uienmengsel. Roer tot alle korrels glanzen.
  3. Schenk de wijn erbij en roer tot de risotto het vocht heeft opgenomen. Voeg vervolgens telkens wat bouillon toe en roer regelmatig, tot de risotto het vocht heeft opgenomen. Ga door tot alle bouillon is opgenomen en de risotto gaar is. Dit duurt ca. 20 min.
  4. Bak ondertussen in een koekenpan zonder boter of olie de 4 achtergehouden plakjes pancetta in ca. 5 min. knapperig. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Schenk de rest van de olie in de koekenpan en fruit de uienringen 5 min.
  5. Voeg de boter toe aan de risotto en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de risotto over 4 borden en bestrooi met de kaas. Verdeel de uienringen, de plakjes pancetta en de rucola erover. Serveer direct.
video

Ri­sot­to ma­ken

Kookles - 04:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 750 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 1.480 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Risotto met zoete ui en spek

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­sot­to met zoe­te ui en spek

1
  • 3 zoete uien
  • 2 el olijfolie

Snipper 1 ui. Verhit de olie in een pan en fruit de gesnipperde ui 5 min. Snijd de andere uien in ringen. Houd de uienringen apart.

2
  • 90 g pancetta

Houd 4 plakjes pancetta apart en snijd de rest in stukjes. Voeg de stukjes toe aan de gefruite ui en bak 2 min. mee.

3
  • 300 g risottorijst

Zet het vuur laag en voeg de risottorijst toe aan het uienmengsel. Roer tot alle korrels glanzen.

4
  • 150 ml droge witte wijn

Schenk de wijn erbij en roer tot de risotto het vocht heeft opgenomen.

5
  • 750 ml groentebouillon

Voeg vervolgens telkens wat bouillon toe en roer regelmatig, tot de risotto het vocht heeft opgenomen.

6

Ga door tot alle bouillon is opgenomen en de risotto gaar is. Dit duurt ca. 20 min.

7

Bak ondertussen in een koekenpan zonder boter of olie de 4 achtergehouden plakjes pancetta in ca. 5 min. knapperig.

8
  • 2 el olijfolie

Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Schenk de olie in de koekenpan en fruit de uienringen 5 min.

9
  • 60 g boter
  • 100 g Parmezaanse kaas

Voeg de boter toe aan de risotto en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de risotto over 4 borden en bestrooi met de kaas.

10
  • 75 g rucola

Verdeel de uienringen, de plakjes pancetta en de rucola erover. Serveer direct. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.